AMTY
Aki "Akku" Manninen
Anssi Simonen

AMTY

AMTY sai alkunsa pienen pojan haaveesta rakentaa isona moottoripyöriä.
Jo pienenä poikana Aki oli tunnettu kylän pojille rakentamistaan etuhaarukkapolkupyöristä. Mopoikäisenä hän ajoi virkavaltaa karkuun omatoimisesti rakennetuilla ja viritetyillä vehkeillä, kuten nuoren miehen toimintatapaan kuuluu.

"Muistan erään kerran, kun virkavalta pysäytti minut ajamassa itse rakennetulla härvelillä. Kesäloma oli juuri alkanut ja alla laite, missä ei sitten ollut virkavallan mielestä mitään laillista. Se oli Solifer jatketulla etuhaarukalla 'tietty', koneessa pappiksen pytty, Jupiterin mäntä ja Solifenterin kansi. Kulki tietysti ylihintaa niin kuin tavattiin sanoa.

Poliisi sanoikin, että "poika tässä sun vehkeessä ei ole mitään laillista ja pykäliä täyttävää, että tällä ei saa tieliikenteessä ajaa". Mä vastasin siihen terävästi että "kun mies tulee tiettyyn ikään nii sille ei kelpaa mikään!" No se oli virhe ja sanomista tuli, kotona odotti taas kerran selvitys pojan kolttosista.

Hienoja muistoja! Sakkoo tuli 128 markkaa."

Kaikki tämä nuoren miehen touhu ja vapaa kasvatus luovuudessa on tuonut AMTY:n tähän päivään. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Yhtymän motto onkin

"Kaikki on mahdollista, mahdottoman toteuttaminen vie vain vähän enemmän aikaa."
Katso myös:
Päivitetty 17.10.2017 - Tulostettava versio -